Universitetets studenter och forskare har dessutom tillgång till bibliotekets elektroniska resurser genom universitetskortet.

Snabbval

Du som är student vid Stockholms universitet

Universitetskortet är ditt bibliotekskort. För att få ett universitetskort måste du vara registrerad på en kurs. Kortet beställer du hem via aktivera.su.se. Genom att använda kortet accepterar du bibliotekets låneregler. Kortet administreras av universitetets IT-avdelning. Mer information om universitetskortet.

Har du förlorat ditt universitetskort beställer du ett nytt kort via su.se/nyttkort.

Tillbaka till toppen

Du som är forskare, lärare eller anställd vid Stockholms universitet

Universitetskortet är ditt bibliotekskort. För att få ett universitetskort måste du vara registrerad i Sukat. Kortet beställer du hem via su.se/nyttkort. Genom att använda kortet accepterar du bibliotekets låneregler. Kortet administreras av universitetets IT-avdelning. Mer information om universitetskortet.

Tillbaka till toppen

Du som är alumn vid Stockholms universitet

Som alumn fortsätter du att använda ditt universitetskort som bibliotekskort även efter avslutade studier.

Tillbaka till toppen

Du som är extern besökare

Externa besökare använder bibliotekets eget bibliotekskort.

För att få ett bibliotekskort måste du vara över 18 år och visa upp giltig svensk legitimation. Om du inte har svenskt personnummer kan du få bibliotekets lånekort om du kan visa giltig fotolegitimation och att du är student vid högskola eller universitet i Sverige.

Bibliotekskortet är en personlig värdehandling. Ingen annan än du själv ska ha tillgång till det. Om du förlorar ditt bibliotekskort ska du omgående anmäla det till biblioteket, så spärrar vi kortet.

Chefen för kundserviceavdelningen har rätt att göra undantag från reglerna om bibliotekskort.

Ansök om bibliotekets eget lånekort.

Just nu kan du inte ansöka om lånekort på webben. Välkommen till bibliotekets informationsdisk.

Tillbaka till toppen