Stockholms universitet är med i ett pilotavtal mellan Kungliga biblioteket och Springer som gäller fram till och med 2018. Genom avtalet är publiceringsavgiften redan betald för alla forskare vid universitetet.

Vad krävs av mig som författare?

Har du fått en open access-artikel accepterad av Springer får du en länk till plattformen MyPublication där du anger vilken organisation du är knuten till. Du identifieras även genom IP-adress och e-postdomän.

Stockholms universitetsbibliotek verifierar sedan att du är knuten till lärosätet innan artikeln görs fritt tillgänglig online.

Om avtalet

I avtalet ingår mer än 1 650 av Springer’s hybridtidskrifter (prenumerationsbaserad tidskrift där artiklar kan göras öppet tillgängliga genom en publiceringsavgift). Här hittar du en fullständig lista (Excel):  Springer hybrid journals 2016 (158 Kb)

Mer detaljer om avtalet finns i länkarna nedan:

Om du har frågor om avtalet eller open access-publicering i stort, tveka inte att kontakta oss på openaccess@sub.su.se