Måndag-torsdag 9-17
Fredag 9-16

Svante Arrhenius väg 12

Studieplatser

I biblioteket finns 20 läsplatser och fyra grupprum med plats för 3-5 personer i varje rum. Biblioteket har 18 datorer med orbehandlings- och kalkylprogram och vi har även en dator för tillfälling inloggning. I hela geohuset finns det trådlöst nätverk.

Vi har kopiatorer, skanner och skrivare med möjlighet till färgutskrifter. För att göra utskrifter och kopior krävs det att du har universitetskort.

Låna

Universitetskortet fungerar som bibliotekskort inom hela Stockholms universitetsbibliotek.

Geobiblioteket är en del av universitetsbiblioteket och det är därmed ditt universitetskort som fungerar som lånekort. Mer information om lån och låneregler.

Lånetid för böcker är 28 dagar. Sveriges geologiska undersökning, SGU, finns komplett med kartor och beskrivningar. En svit finns till utlån. Från och med 2010 finns SGU enbart som digital version.

I bibliotekets kursboksamling finns den obligatoriska kurslitteraturen på geoinstitutionernas och även MISU:s grundnivåer.

Lånetiden för kurslittteratur är sju dagar. Kursböcker lånas endast ut till studenter, forskare och lärare vid Stockholms universitet.

Läs mer om Geobibliotekets kartsamlingar.

Enhetens samlingar

Våra samlingar omfattar kulturgeografi, naturgeografi med glaciologi och kvartärgeologi, geologi och geokemi, meteorologi, miljöfrågor, klimatfrågor och samhällsplanering.

Särtryckssamlingar

Äldre samlingar som speglar geoinstitutionernas verksamhet och historia finns i magasin hus E. Mer information om   Särtryckssamlingar (61 Kb)  (pdf).

Uppsatser

Biblioteket har en samling b-, c- och d-uppsatser skrivna av geoinstitutionernas studenter från 1920. Uppsatser mellan 2000-2009 kan sökas i  Geouppsatser (427 Kb)  (pdf), tryck Ctrl F. För att söka äldre uppsatser, vänligen kontakta Geobibliotekets  personal för hjälp. Från och med 2010 söks uppsatser i DiVA eller LIBRIS Uppsök.

• T-banestation: Universitetet
  • Roslagsbanan: Universitetet
  • Buss: 50, 540, 608, 670 samt 676.
  • Bil: Roslagsvägen, norr om Roslagstull
  • Karta