Studieplatsen

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bibliotek
  4. Studieplatsen
Grupprum på biblioteket

Grupprum & studieplatser

Biblioteket erbjuder olika typer av studieplatser. Det finns tysta läsplatser och platser där du kan sitta och grupparbeta. Du kan ockå boka något av våra grupprum. De flesta grupprummen har datorer. Det övre planet är en tyst zon, men enskilda läsplatser. Entréplanet är den zon där du får prata, förutom i den tysta läsesalen Bergdahlrummet.

Skriva ut på Stockholms universitetsbibliotek

Skriva ut, kopiera eller skanna

På Frescatibiblioteket finns kopierings-, utskrifts- och skanningsmaskiner. De är placerade på entréplanet. De är knutna till Stockholms universitets utskriftssystem. Det innebär att du kan välja att skriva ut på vilken skrivare som helst på campus. För utskrifter behöver du ett universitetskort.

Lär dig att söka på Stockholms universitetsbibliotek

Sökhandledning i Frescatibiblioteket

Sökhandledning varje vardag kl. 9-17. Här får du som forskare och student vid universitetet hjälp att komma vidare med dina sökningar och hjälp med talboksregistrering.

Läsesal för allergiker på Stockholms universitetsbibliotek

Läsesal för allergiker

Läsesalen finns på övre plan i Frescatibiblioteket. Den är inredd med tanke på allergier och har god ventiation. Vi kan inte garantera en allergenfri miljö.

Hyr skåp på Stockholms universitetsbibliotek

Hyra skåp för förvaring av studiematerial

Vid Frescatibiblioteket finns 280 skåp för förvaring av studeimaterial att hyra för dig som studerar vid Stockholms universitet.

Vanliga frågor