Institutionen för ekologi, miljö och botanik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för ekologi, miljö och botanik
Växtinvetering Alma Strandmark.

Om 100 år kan 3000 öar ha försvunnit i Stockholms skärgård

Klimatförändringar höjer havsnivån och gör att öar försvinner och blir mindre. - I Stockholms skärgård skulle en relativt liten höjning av havsnivån på en halv meter få 3000 öar att försvinna, säger forskaren Alma Strandmark som nyligen disputerat. Det är ganska troligt att det kommer ha hänt när våra barn idag är gamla, år 2100.

Clara Neuschütz. Till höger Ann Helen Österås, till höger om henne Marcus Stenegr

Mentorsprogram skapar nätverk utanför akademin

För att stärka arbetslivsanknytningen för doktorander, organiserade samverkanskoordinator Lisbeth Jonsson ett mentorsprogram.

Biological Oceanography of the Baltic Sea

Ny bok: "Biological Oceanography of the Baltic Sea"

Nu kan studenter och forskare få en överblick över hela Östersjön – i en enda bok. – Vi har tillsammans skapat den boken vi skulle ha önskat oss fanns när vi var studenter själva, säger Professor Pauline Snoeijs-Leijonmalm vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik (DEEP), huvudredaktör för boken.

korallrev

Blekta till döds - finns det hopp för världens koraller?

Vad händer om stora delar av korallreven försvinner? Kan man transplantera korallrev? DEEP forskarna Michael Tedengren och Christina Halling bjöds in till radioprogrammet "Klotet".

seagrass nordlund

Sjögräsängar minskar skadliga bakterier i havet

Tidskriften Science publicerade nyligen en studie om sjögräs och dess förmåga att rena vatten från bakterier som kan göra oss allvarligt magsjuka.

Lab work at DEEP

Välkommen till vår institutionsblogg - DEEP Insights!

Vi skapar nu en blogg för att nå ut till så många som möjligt. Om du är nyfiken på vår senaste forskning och på hur livet som forskare ser ut – följ vår blogg ”DEEP insights”.