Institutionen för ekologi, miljö och botanik

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Institutionen för ekologi, miljö och botanik
Sidensvans

Medborgarforskning: Nya appen "Fågelbär"

Fåglar kan hjälpa till med fröspridning som är avgörande för bär och andra växters utbredning. En ny app framtagen av forskare från DEEP ska hjälpa allmänheten att rapportera in iakttagelser om just fåglar och vilka bär de äter.

Aborre med strömming i munnen. Fotograf: Ul Bergström, SLU

Rovfisk ger friska vikar

En ny studie visar att stora rovfiskar är viktiga för ekosystemens funktion och att man kan motverka övergödningsproblem genom att stärka bestånden av rovfisk.

Växtinvetering Alma Strandmark.

Om 100 år kan 3000 öar ha försvunnit i Stockholms skärgård

Klimatförändringar höjer havsnivån och gör att öar försvinner och blir mindre. - I Stockholms skärgård skulle en relativt liten höjning av havsnivån på en halv meter få 3000 öar att försvinna, säger forskaren Alma Strandmark som nyligen disputerat. Det är ganska troligt att det kommer ha hänt när våra barn idag är gamla, år 2100.

Biological Oceanography of the Baltic Sea

Ny bok: "Biological Oceanography of the Baltic Sea"

Nu kan studenter och forskare få en överblick över hela Östersjön – i en enda bok. – Vi har tillsammans skapat den boken vi skulle ha önskat oss fanns när vi var studenter själva, säger Professor Pauline Snoeijs-Leijonmalm vid Institutionen för ekologi, miljö och botanik (DEEP), huvudredaktör för boken.

Lab work at DEEP

Välkommen till vår institutionsblogg - DEEP Insights!

Vi skapar nu en blogg för att nå ut till så många som möjligt. Om du är nyfiken på vår senaste forskning och på hur livet som forskare ser ut – följ vår blogg ”DEEP insights”.