DEEP Insights

DEEP Insights rubrik
Blomma.

Växthusvisning lockade hundratalet besökare

På Öppet Hus för Naturvetenskapliga utbildningar fick potentiella studenter en guidad tur på Institutionen för Ekologi, Miljö och Botaniks (DEEPs) växthus för att vill se mångfalden av växtsamlingarna som används för undervisning.

seagrass nordlund

Sjögräsängar minskar skadliga bakterier i havsvatten

Den tvärvetenskapliga och ansedda tidskiften Science publicerade nyligen en studie om sjögräs och dess förmåga att rena vatten från bakterier som kan göra oss mycket sjuka.

Researchers from DEEP at reactor 4

Vad händer i Chernobyl?!

Forskare från DEEP har besökt det fortfarande radioaktiva området kring Chernobyl.Vad händer på denna intressanta och förorenade plats?

Växtätande fiskar (Acanthuridae, Kirurgfiskar) simmandes över en sjögräsäng. Photo credit: Angelica Chirico.

Betydelsen av rovdjursfiskar

Med detta inlägg startar vi en serie inlägg om de biträdande lektorerna på vår institution (DEEP). Först ut är Johan Eklöf som forskar på fiskar, näringskedjor och biodiversitet i bland annat Östafrika och Östersjön.

Lab work at DEEP

Välkommen till vår institutionsblogg - DEEP Insights!

Vi skapar nu en blogg för att nå ut till så många som möjligt. Om du är nyfiken på vår senaste forskning och på hur livet som forskare ser ut – följ vår blogg ”DEEP insights”.

Kontakt

Kommunikationsgruppen är ansvarig för institutionens blogg ”DEEP Insights”, Twitter och Instagram. Har du några frågor, synpunkter eller tips på vad som bör synas på våra sociala medier, kontakta oss gärna.

När du vill nå hela kommunikationsgruppen med idéer:

communication.deep@su.se

Twittertips:

twitter.deep@su.se

Instagramtips:

instagram.deep@su.se

När du har fått ett en artikel accepterad:

publication.deep@su.se

Vi i kommunikationsgruppen är:

Amanda González-Bengtsson - forskningskommunikatör

Angelica Chirico - doktorand och forskningskommunikatör