DEEP Insights

DEEP Insights rubrik
Lab work at DEEP

Välkommen till vår institutionsblogg - DEEP Insights!

Vi skapar nu en blogg för att nå ut till så många som möjligt. Om du är nyfiken på vår senaste forskning och på hur livet som forskare ser ut – följ vår blogg ”DEEP insights”.

• Tips till dig som vill sprida din forskning 2017-08-29 Marinbiologen Marcus Stenegren var med på SVT "Morgonshowen" och visade med Tobbe Trollkarl hur mikroskop fungerar. Här får vi ta del av hans tips för att kommunicera vetenskap som forskare.
  • Marinbiolog hälsar på Tobbe Trollkarl på SVT:s ”Morgonshowen” 2017-08-28 Här berättar marinbiologen Marcus Stenegren om att visa hur ett mikroskop fungerar med Tobbe Trollkarl och om att kommunicera vetenskap.
  • Rovfisk ger friska vikar 2017-07-19 En ny studie visar att stora rovfiskar är viktiga för ekosystemens funktion och att man kan motverka övergödningsproblem genom att stärka bestånden av rovfisk.
  • Om 100 år kan 3000 öar ha försvunnit i Stockholms skärgård 2017-07-01 Klimatförändringar höjer havsnivån och gör att öar försvinner och blir mindre. - I Stockholms skärgård skulle en relativt liten höjning av havsnivån på en halv meter få 3000 öar att försvinna, säger forskaren Alma Strandmark som nyligen disputerat. Det är ganska troligt att det kommer ha hänt när våra barn idag är gamla, år 2100.

Kontakt

Kommunikationsgruppen är ansvarig för institutionens blogg ”DEEP Insights”, Twitter och Instagram. Har du några frågor, synpunkter eller tips på vad som bör synas på våra sociala medier, kontakta oss gärna.

När du vill nå hela kommunikationsgruppen med idéer:

communication.deep@su.se

Twittertips:

twitter.deep@su.se

Instagramtips:

instagram.deep@su.se

När du har fått ett en artikel accepterad:

publication.deep@su.se

Vi i kommunikationsgruppen är:

Amanda González-Bengtsson - forskningskommunikatör

Angelica Chirico - doktorand och forskningskommunikatör