DEEP Insights

DEEP Insights rubrik
seagrass nordlund

Sjögräsängar minskar skadliga bakterier i havet

Tidskriften Science publicerade nyligen en studie om sjögräs och dess förmåga att rena vatten från bakterier som kan göra oss allvarligt magsjuka.

Lab work at DEEP

Välkommen till vår institutionsblogg - DEEP Insights!

Vi skapar nu en blogg för att nå ut till så många som möjligt. Om du är nyfiken på vår senaste forskning och på hur livet som forskare ser ut – följ vår blogg ”DEEP insights”.

• Om 100 år kan 3000 öar ha försvunnit i Stockholms skärgård 2017-06-26 Klimatförändringar höjer havsnivån och gör att öar försvinner och blir mindre. - I Stockholms skärgård skulle en relativt liten höjning av havsnivån på en halv meter få 3000 öar att försvinna, säger forskaren Alma Strandmark som nyligen disputerat. Det är ganska troligt att det kommer ha hänt när våra barn idag är gamla, år 2100.

Kontakt

Kommunikationsgruppen är ansvarig för institutionens blogg ”DEEP Insights”, Twitter och Instagram. Har du några frågor, synpunkter eller tips på vad som bör synas på våra sociala medier, kontakta oss gärna.

När du vill nå hela kommunikationsgruppen med idéer:

communication.deep@su.se

Twittertips:

twitter.deep@su.se

Instagramtips:

instagram.deep@su.se

När du har fått ett en artikel accepterad:

publication.deep@su.se

Vi i kommunikationsgruppen är:

Amanda González-Bengtsson - forskningskommunikatör

Angelica Chirico - doktorand och forskningskommunikatör