DEEP Insights

DEEP Insights rubrik
Lab work at DEEP

Välkommen till vår institutionsblogg - DEEP Insights!

Vi skapar nu en blogg för att nå ut till så många som möjligt. Om du är nyfiken på vår senaste forskning och på hur livet som forskare ser ut – följ vår blogg ”DEEP insights”.

• Medborgarforskning: Nya appen "Fågelbär" 2017-08-07 Fåglar kan hjälpa till med fröspridning som är avgörande för bär och andra växters utbredning. En ny app framtagen av forskare från DEEP ska hjälpa allmänheten att rapportera in iakttagelser om just fåglar och vilka bär de äter.
  • Rovfisk ger friska vikar 2017-07-19 En ny studie visar att stora rovfiskar är viktiga för ekosystemens funktion och att man kan motverka övergödningsproblem genom att stärka bestånden av rovfisk.
  • Om 100 år kan 3000 öar ha försvunnit i Stockholms skärgård 2017-07-01 Klimatförändringar höjer havsnivån och gör att öar försvinner och blir mindre. - I Stockholms skärgård skulle en relativt liten höjning av havsnivån på en halv meter få 3000 öar att försvinna, säger forskaren Alma Strandmark som nyligen disputerat. Det är ganska troligt att det kommer ha hänt när våra barn idag är gamla, år 2100.

Kontakt

Kommunikationsgruppen är ansvarig för institutionens blogg ”DEEP Insights”, Twitter och Instagram. Har du några frågor, synpunkter eller tips på vad som bör synas på våra sociala medier, kontakta oss gärna.

När du vill nå hela kommunikationsgruppen med idéer:

communication.deep@su.se

Twittertips:

twitter.deep@su.se

Instagramtips:

instagram.deep@su.se

När du har fått ett en artikel accepterad:

publication.deep@su.se

Vi i kommunikationsgruppen är:

Amanda González-Bengtsson - forskningskommunikatör

Angelica Chirico - doktorand och forskningskommunikatör