Växtsamling med omkring 1000 arter

I växtsamlingen finns bland annat sydeuropeiska orkidéer vars blommor imiterar pollinerande humlor och stora bananplantor med frukt. Det finns också flytande ormbunkar och insektsfångande kannor.

- Vi ville inspirera besökarna att välja en biologisk utbildning. Vi tittade även in i en forskningsavdelning för att visa en del av DEEPs forskning, säger Anna Pettersson, Trädgårdsmästare och guide på växthusvisningen.

Hela planteringsrummet fylldes med besökare, uppskattningsvis omkring hundra. Anna fick hoppa upp på bordet för att kunna säga några inledande ord och fanns sedan i planteringsrummet för att svara på frågor. Frågorna rörde sig mycket kring i vilka kurser man hade tillgång till växthusen.

Plantor från växtsamlingen i DEEPs växthus.

Giveaway växter nästa gång

Nästa växthusvisning funderar Anna på att odla upp lite olika giveawayväxter och ge bort till besökarna. Idén fick hon efter att fem gymnasieelever med lärare blev kvar längre än alla andra och hon tog med dem in i småplantsavdelningen och gav dem en varsin liten planta.

- De blev så glada och deras nyfikenhet inför växtvärlden öppnades. De var annars mer inne på kemistudier, avslutar Anna.