Nytt poddavsnitt: Havets betydelse för livet på jorden

Varför är havet så viktigt för jorden? Det pratar marinekologen Michael Tedengren om med journalisten Karin Gyllenklev i ett nytt poddavsnitt i serien Öppna föreläsningar.

Havet ger oss en stor del av allt vi människor behöver, som mat, energi, läkemedel, transport och fritidsaktiviteter. Men hur mår våra hav egentligen? Varför är havet så viktigt för jorden?

Hör marinekologen Michael Tedengren, Institutionen för ekologi, miljö och botanik i en poddversion av en öppen föreläsning som spelades in den 19 oktober på Tranströmerbiblioteket.

Moderator för föreläsningen är Karin Gyllenklev, journalist och programledare på Sverige Radio.
 

Läs mer om Michael Tedengrens forskning

Läs mer om Karin Gyllenklev på SR

 

Öppna föreläsningar på Tranströmerbiblioteket är ett samarbete kring öppna föreläsningar mellan Stockholms stadsbibliotek och Stockholms universitet. Våra öppna föreläsningar är alltid gratis och öppna för alla.

Öppna föreläsningar
 

Öppna föreläsningar i poddformat

Öppna föreläsningar - Vetenskap för vetgiriga är en ny podd från Stockholms universitet. Lyssna på tidigare öppna föreläsningar från Tranströmerbiblioteket om bland annat klimatforskning i Arktis, ungdomsskjutningar, trädgårdshistoria och populärvetenskap.

Hitta podden Öppna föreläsningar - Vetenskap för vetgiriga