Stockholms universitet

För dig som är intresserad av att delta i iMERAT-studien

Vad kul att du eller ditt barn är intresserad av vår studie "Effekter av Internet-baserad multimodal emotionsigenkänningsträning (iMERAT) på sociala färdigheter hos ungdomar med och utan autism"!

Under hösten 2024 planerar vi att genomföra projektet ”Internet-baserad multimodal emotionsigenkänningsträning (iMERAT)”.

Vi söker ungdomar, med och utan AST, mellan 13–17 år. Två förutsättningar är att deltagaren är motiverad till att lära sig och känna igen olika känslouttryck samt att vårdnadshavare godkänner insatsen. Du kan bo vart som inom Sverige och delta då träningen sker över nätet.

iMERAT är ett träningsprogram med syfte att hjälpa dig att öka din förmåga att känna igen olika känslouttryck hos andra människor (med hjälp av video- och ljudinspelningar). Träningen sker varje vardag (ca 30 minuter) under tre veckors tid. Som tack för ditt deltagande kommer du att ges ett presentkort (300 kr) i ersättning.

För att kunna delta kommer du även behöva bli intervjuad, över telefon av legitimerad psykolog eller psykologstudenter i slutet av sin utbildning. Detta sker först efter att du anmält intresse. Där kommer du och dina vårdnadshavare att få besvara vissa frågor, bland annat för att se om du passar till undersökningen. 

Kommer du med i undersökningen kommer du att få mer information givet till dig och dina vårdnadshavare i pappersform. Du kommer även att få en enkät att besvara i pappersform samt behöva utföra ett test på datorn innan träningen kan påbörjas. Testet utförs igen efter att 3 veckor av träning är avklarat. 

Hela träningen utförs anonymt och du kommer att få använda en personlig anonymiseringskod. Deltagandet är alltid frivilligt och du kan när som helst välja att hoppa av. Projektet är prövat och godkänt av Etikprövningsmyndigheten med diarienummer 2022-04397-01.

Intresseanmälan till studien

Anmälan görs via e-post till imerat@psychology.su.se

Ange i mejlet ett telefonnummer, så att vi kan kontakta dig.

Om du har några frågor kring forskningsprojektet, kontakta Nora Choque Olsson på nora.choque-olsson@psychology.se.