Mångfaldsprojektet

Mångfaldsprojektet startades vid Stockholms universitet under hösten 2002 med projektmedel från Rekryteringsdelegationen vid Utbildningsdepartementet. Det övergripande målet med Mångfaldsprojektet var att sammansättningen av studenter på juristprogrammet skulle spegla den sociala mångfalden i samhället.

Bild ovanfrån på flera personer av olika ursprung som håller sina händer på varandra.
Foto: Andrey Popov / Mostphotos


Mångfaldsprojektet vill visa att studier på juristprogrammet inte är förbehållet personer från vissa områden eller sociala grupper.

Vi som jobbar på Mångfaldsprojektet är juriststudenter från olika terminer vid Stockholms universitet. Vi kommer från olika delar av samhället och mångfalden på utbildningen.

 

Mångfaldsprojektets arbete

Mångfaldsprojektet ska ge realistisk information om studier på juristprogrammet och vilka arbetsmöjligheter som finns efter fullgjord utbildning. Mångfaldsprojektet arbetar för en smidig övergång mellan gymnasie- och universitetsstudier. Utöver detta så har vi som uppgift att representera juristprogrammet vid Stockholms universitet på öppet hus och mässor.

För gymnasieskolor

En del av arbetet är att tillhandahålla information om studier på universitet och information om juristprogrammet till gymnasieskolor. Vi besöker därför skolor och föreläser. 

Mångfaldsprojektet håller även i rättegångsspel för gymnasieklasser i universitetets egna rättegångssalar. 

Om din gymnasieskola är intresserad av en föreläsning eller ett rättegångsspel så är ni välkomna att kontakta oss.

För enskilda intressenter

För dig som är intresserad av att läsa juridik finns möjlighet att skugga en student. Då får du följa med en student från Mångfaldsprojektet under några timmer på campus. Det kan även finns en möjlighet att delta vid en föreläsning.

För juristprogramstudenter på Stockholms universitet

En annan del av Mångfaldsprojektets arbete består av att föreläsa för studenter som läser första och andra terminen på juristprogrammet vid Stockholms universitet, främst kurserna Juridisk introduktionskurs (JIK) och Civilrätt A (CA). Föreläsningarna handlar om vad man ska tänka på inför, under och efter en tentamen samt vad man ska tänka på vid författandet av rättsfallskoncentrat.

Varje tisdag kl. 16-18 erbjuder Mångfaldsprojektet studiestöd antingen på campus eller digitalt via Zoom. Studenter från alla terminer är välkomna att exempelvis ställa frågor om programmets kurser, bolla idéer inför uppsatser och PM samt fråga om tips och råd inför läsning av rättsfall och lösning av seminarieuppgifter. Information om var vi befinner oss finns på lärplattformen Athena. Där framgår även om studiestödet hålls på campus eller digitalt.

 

Kontakt

För bokning av föreläsningar, rättegångsspel, skugga en student eller övriga frågor kan du nå oss på mangfaldsprojektet@gmail.com.

 

På denna sida