Mer information för dig som studerar kemi med särskilt pedagogiskt stöd

Det kan vara svårt att hålla reda på alla saker som ska göras innan terminen börjar och sedan under själva terminen. Här kan du läsa en sammanfattning av det viktigaste:

Innan terminen börjar

Du behöver själv ansöka om stöd och anpassningar via Studentavdelningen, se här:
Studera med funktionsnedsättning (Studentavdelningen)

En person iklädd labbrock och handskar häller en brun vätska ur en brun flaska i ett mätglas

När du har fått ditt intyg därifrån, eller om du funderar på att studera kemi och har en fysisk funktionsnedsättning är det viktigt att du kontaktar studievägledaren på Kemiska sektionen för att bestämma tid för ett möte (och skicka eventuellt intyg från Studentavdelningen/NAIS): kemi@su.se. Om du vill kan du få besöka våra lokaler för att bilda dig en egen uppfattning om hur det är att plugga kemi och arbeta praktiskt. 

Under terminen

Du måste kontakta kursansvarig och studievägledare innan varje kurs du har för avsikt att använda dina pedagogiska stöd under!

Du måste alltid kontakta studievägledaren minst två veckor innan varje tenta som du vill använda dina pedagogiska stöd under. Att kontakta studievägledaren om anpassningar är inte samma sak som att anmäla sig till tentan. Du måste även anmäla dig till tentan via Ladok. Säg till några dagar i förväg om du inte vet var du ska skriva tentan.

Du måste förnya ditt intyg om det löper ut.

Kemiska sektionen arbetar för att i största möjliga mån se till att alla kan delta i våra utbildnignar. Kontakta vår studievägledare om du har några frågor eller känner dig osäker på hur vi kan hjälpa dig: kemi@su.se

Vanliga frågor

Varför måste jag höra av mig till studievägledaren innan min tenta, min kompis, som har samma stöd, har ju redan gjort det? Varför kommer ni inte ihåg det?

Vi har många studenter i behov av stöd och anpassningar och det är svårt att ha koll på alla. Det finns även studenter med beviljat stöd som inte alltid önskar att använda det. 

Vi har begränsat med skrivningssalar och många tentor går samtidigt under terminens gång. Därför försöker vi arbeta effektivt och proaktivt med att hitta tentavakter, skrivningssalar, antecknare samt planera storlek på skrivningsgrupper. Ibland skriver en kurs sin tenta tillsammans med en annan kurs och då kan även den mindre gruppen full och om du inte hört av dig innan riskerar du att bli utan det stödet.

Jag har glömt att höra av mig, kan jag inte bara sitta i ett annat rum t.ex. ditt kontor? 

Beslut om anpassningar kan inte tas precis innan tentan börjar. Kemiska sektionen och alla våra studenter måste följa det regelverk som finns för Stockholms universitet, som faktiskt är en statlig myndighet. Vår första prioritet är att säkerställa att våra utbildningar och därmed också examinationerna är rättsäkra och följer de bestämmelser som finns om likabehandling.

Människor som promenerar utanför Arrheniuslaboratoriet

Foto: Niklas Björling

På denna sida