Guiderna riktar sig till dig som är webbredaktör i Polopoly på Stockholms universitet. De består av ett antal avsnitt där vi går igenom alla arbetsmoment för att skapa och underhålla en webbsajt i Polopoly.

I varje avsnitt finns länkar till textguider, videoguider med övningsuppgifter och exempel.

Redaktörsgränssnitt

Genomgång av de sex ytorna: användaryta, navigeringsyta, inkorg, arbetsyta, sökyta och förhandsgranskningsyta.

Webbredaktör

I dessa avsnitt går vi igenom de moment som behövs för att löpande underhålla en webbplats med ny information: skapa sidor och artiklar, kategorisera och publicera/avpublicera, m.m.

Huvudredaktör

Den här delen riktar sig till huvudredaktörer och vi går igenom hur man skapar och konfigurerar en helt ny sajt, gör inställningar som bara behöver göras en gång (eller väldigt sällan), tilldelar behörigheter samt skapar listor, marknadsföringselement, m.m.

Videoguider

Det finns videoguider som är uppbyggda enligt momenten i utbildningarna som ges i Polopoly. Länk till videoguiderna hittar du i de avsnitt som berörs och de finns även samlade så att du kan bedriva självstudier. Observera att varje huvudredaktör ansvarar för "sina" webbredaktörer och att en ansvarig huvudredaktör måste ha gått den utbildning som Kommunikationsavdelningen tillhandahåller.
Roller och behörigheter
Utbildningar