Studievägledningen

Samtliga studenter vid Psykologiska institutionen har rätt till studie- och karriärvägledning oavsett om du läser fristående kurs eller inom ett av våra program.

Tyngdpunkten hos oss ligger på ämnesspecifik vägledning och information om institutionens kurs- och programutbud, eventuella kombinations- och vidarerutbildningsmöjligheter samt relevans på arbetsmarknaden.

Vi kan även svara på frågor kring din studiesituation och vara ett stöd för dig som enskild student i dina ärenden vid Psykologiska institutionen (såsom ansökan om Tillgodoräknande, Studieuppehåll, Studieplanering och Kompletteringar).

Vanliga frågor inför vårterminen

 

Kan jag boka en tid för ett personligt möte med studievägledaren?

Studievägledningens kontaktuppgifter syns lite längre ner på den här sidan. Även telefontid bokas online alternativt via e-post. Tider finns upplagda för ca två veckor framåt i tiden och nya tider läggs till kontinuerligt. Det snabbaste sättet att komma i kontakt med oss är via e-post.

Tidsbokning sker online via vårt bokningssystem på timecenter.se


När börjar och slutar terminerna?

Du hittar alla terminstider via de centrala sidorna på su.se


Hur brukar schemat se ut?

Det varierar per kurs exakt hur undervisningen är upplagd och hur mycket som är schemalagt, obligatorisk närvaro, osv. För att se exempel på schema över olika kurser; leta upp din kurs/utbildning (och eventuellt termin) och välj sedan ”Schema” under respektive kurs eller delkurs.
 

Jag har blivit markerad som obehörig i min ansökan på antagning.se. Varför då?

För hjälp med frågor kring din anmälan och behörighet behöver du vända dig till SU:s lokala antagningsenhet.


Jag har läst kurs X på gymnasiet/komvux och undrar om jag är behörig att läsa hos er?

Kontakta SU:s lokala antagningsenhet för att få svar om behörighet till kurser och program på grundnivå.
 


Funderar du på att plugga till psykolog?

Läs då gärna även SACOs utmärkta yrkespresentation på www.saco.se.

 

Studera med särskilt pedagogiskt stöd?

För studenter med olika typer av funktionsnedsättning finns stödfunktioner vid Stockholms universitet, men för att ta del av stödet måste du först göra en ansökan.

Studera med funktionsnedsättning

 

Studera utomlands?

Att åka på ett studieutbyte är en rolig och värdefull upplevelse. Du kan som student välja att åka på utbytesstudier till något av de universitet som Psykologiska institutionen har avtal med eller att åka via Stockholms universitets centrala avtal och nätverk.

Studera utomlands

 

Kontakt

Hos oss får du ämnesspecifik vägledning och information om institutionens kurs- och programutbud, kombinations- och vidarerutbildningsmöjligheter samt relevans på arbetsmarknaden. Vi kan även svara på frågor kring din studiesituation och vara ett stöd för dig som enskild student.

Det snabbaste sättet att komma i kontakt med oss är via e-post.

Boka tid för besök/samtal

Var noga med att välja på förstasidan om du vill komma på samtal på plats på institutionen eller ha tid via telefon/Zoom. Observera att bokning av tid för avancerad nivå görs genom att skicka e-post till adressen nedan. Skriv din fråga samt ange kontaktuppgifter i meddelandet.
 

Fler resurser centralt på SU

Kontakta gärna den allmänna studie- och karriärvägledningen på SU

Studievägledare för övrig grundnivå, inkl Kandidatprogrammet PAO
Studievägledare för Psykologprogrammet
Studievägledare för masterutbildning
På denna sida