Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Praktikkurs

För dig som är antagen HT2024

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

Välkommen till Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer! Vi tillämpar enbart webbregistrering till våra kurser och kommer inte ha några fysiska upprop. Kursregistrering sker i ladok och är öppen mellan 12/8-18/8.

Vänligen notera att du förlorar din plats på kursen om du inte kursregistrerar dig i tid. Behöver du hjälp eller har du frågor är du välkommen att maila oss på studentexpeditionen@ekohist.su.se

Läs mer på vår hemsida: Ny student - Institutionen för ekonomisk historia och internationella relationer

 

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Kursen är en fristående praktikkurs där studenter som har läst internationella relationer, ekonomisk historia eller likvärdiga ämnen ges kunskaper från och kontakter med arbetslivet. Under kursens gång ges fördjupad kunskap om relationen mellan teori och praktik.

Information till studenter som ansökt till Praktikkurs HT 2024

  • Kursupplägg

    Undervisning

    Undervisning på kursen sker dels genom praktik vid en relevant aktör i arbetslivet, dels genom seminarieundervisning på distans. Tjänstgöring på praktikplatsen omfattar 640 timmar/16 veckor. Resterande 160 timmar/4 veckor använder studenten för att genomföra kursens examinationsuppgifter samt delta i seminarieövningar. Efter att studenten genomfört praktik enligt överenskommelse ska handledare på praktikplatsen bekräfta detta till kursansvarig på institutionen. 

    Deltagande i gruppövningar på seminarier, skriftliga inlämningar och muntliga redovisningsuppgifter är obligatoriskt och en förutsättning för att kunskapskontroll ska kunna genomföras. Frånvaro från max ett seminarium kan kompenseras genom en mer omfattande kompletteringsuppgift, annars rapporteras inget slutbetyg. Frånvaro från två eller fler seminarier betyder att studenten måste gå om kursen.

    Undervisning sker på svenska och engelska, på distans. För mer detaljerad information hänvisas till kursbeskrivningen. Kursbeskrivningen finns tillgänglig på kurssidan senast en månad före kursstart.

    Examination

    Kursen examineras genom 1) genomförd praktiktjänstgöring (intyg från handledare på praktikplats krävs), 2) muntlig redovisning i samband med obligatoriska seminarier, 3) skriftliga inlämningsuppgifter inför obligatoriska seminarier, samt 4) skriftligt slutprov i form av en praktikrapport. Samtliga skriftliga uppgifter kan skrivas på svenska eller engelska.