Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Ekohydrologi

Genom kursen får du lära dig om ekohydrologi som innefattar mätning av förändringar i landskapets vattenflöden, vattenburna ämnes- och föroreningsflöden, interaktioner mellan hydrologiska system och ekosystem och risker för miljö, ekosystem och ekosystemtjänster.

Kursen är en sommarkurs med en fältresa till forskningsstationen Navarino Environmental Observatory (NEO) i Grekland och behandlar teori och fältbaserade experiment för ekohydrologi. Centrala ekohydrologiska begrepp samt dess relevans behandlas genom att använda NEO i Grekland som exempel. Målet med kursen är att överbrygga ekohydrologisk teori och praktisk tillämpning genom att placera NEO i ett ekohydrologiskt ramverk och att testa fältbaserade experiment för att bekräfta denna position.

Kursen är lämplig som en valfri kurs inom Masterprogram i hydrologi, hydrogeologi och vattenresurser och kursen ges som en fristående kurs. Kursen ges i sambarbete med Navarino Environmental Observatory (NEO).

Fältarbete under kursen Ekohydrologi.
Fältarbete med fokus på ekohydrologi. Fotograf Stefano Manzoni.
  • Kursupplägg

    Kursen med en fältresa till Navarino Environmental Observatory, Grekland under 1 vecka (söndag den 12 juni till lördag den 18 juni).

    Fältresan innebär en kostnad för dig som student.

    Delkurser

    1. Teori, 3 hp
    2. Projekt, 4,5 hp

    Undervisning

    Undervisningen består av seminarier, exkursion, fältbaserade experiment och projektarbete. 

    Examination

    Se kursplan.

    Fusk och plagiat

    Stockholms universitet ser mycket allvarligt på fusk. Med fusk menas exempelvis att studenter samarbetar på ett otillåtet sätt, medför otillåtna hjälpmedel (som till exempel fusklappar, otillåtna anteckningar eller mobiltelefon) eller på annat sätt försöker vilseleda vid examination. Plagiat utgör också en form av fusk och innebär till exempel att en student använder egna (självplagiat) eller andras texter och idéer utan att hänvisa till originalkällan på ett korrekt sätt i till exempel en uppsats, hemtentamen eller annan examinationsuppgift. 

    Misstanke om fusk utreds först av institutionen. Om institutionen bedömer att det finns en grundad misstanke om fusk anmäler institutionen ärendet vidare till rektor, som i sin tur kan överlämna ärendet till universitetets Disciplinnämnd. Fusk kan leda till att studenter varnas eller stängs av från studierna i upp till sex månader.

    Information om Stockholms universitets riktlinjer för disciplinärenden finns under Under utbildningen/Fusk och plagiat.

  • Kontakt

    För att dina frågor ska hamna hos rätt person vänd dig till studentexpeditionen vid frågor som rör kursinformation, registrering, schema, litteraturlistor och tentamen. Vänd dig till studievägledaren vid frågor som rör tillgodoräknande, antagning, behörighet samt frågor som rör studieplanering.

    Kursansvar
    Fernando Jaramillo
    E-post: fernando.jaramillo@natgeo.su.se

    Studievägledare, studentexpedition och fler kontakter

    Kontakt