Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Miljövård och fysisk planering, examensarbete

Kursen består av ett självständigt utfört forsknings- eller utredningsprojekt formulerat i samarbete med en handledare. Kursen ger kunskap i att planlägga ett projekt och att tillämpa relevanta metoder.

Du lär dig också att samla in, bearbeta och kritiskt tolka datamaterial. Ett viktigt moment är också att sätta ditt projekt i ett vetenskapligt perspektiv och relatera det dagsaktuella kunskapsläge. Arbetet redovisas i form av en vetenskaplig uppsats och en muntlig redogörelse. 

Kursen ingår i Masterprogram i miljövård och fysisk planering (NMIFO)

Kursen sökes via www.antagning.se inom Masterprogram i miljövård och fysisk planering senast den 17 oktober inför vårterminen. Logga in på antagning.se som student vid Stockholms universitet. Du registrerar dig själv på kursen genom webbregistrering, på Ladok för studenter, senast den 16 januari.

Instruktioner om projektplan och examination

  • Kursupplägg

    Notera att examensarbete inom programmet även erbjuds i andra omfattningar efter diskussion och godkännande av programansvarig:

    • Miljövård, miljöanalys och fysisk planering, examensarbete, 45 hp (GE9029)
    • Miljövård, miljöanalys och fysisk planering, examensarbete, 60 hp (GE9030)

    Undervisning

    Undervisningen består av av ett självständigt genomfört arbete, seminarier samt handledning. Handledning ges endast inom den planerade kurstiden.

    Examination

    Se kursplan.

    Fusk och plagiat

    Stockholms universitet ser mycket allvarligt på fusk. Med fusk menas exempelvis att studenter samarbetar på ett otillåtet sätt, medför otillåtna hjälpmedel (som till exempel fusklappar, otillåtna anteckningar eller mobiltelefon) eller på annat sätt försöker vilseleda vid examination. Plagiat utgör också en form av fusk och innebär till exempel att en student använder egna (självplagiat) eller andras texter och idéer utan att hänvisa till originalkällan på ett korrekt sätt i till exempel en uppsats, hemtentamen eller annan examinationsuppgift. 

    Misstanke om fusk utreds först av institutionen. Om institutionen bedömer att det finns en grundad misstanke om fusk anmäler institutionen ärendet vidare till rektor, som i sin tur kan överlämna ärendet till universitetets Disciplinnämnd. Fusk kan leda till att studenter varnas eller stängs av från studierna i upp till sex månader.

    Information om Stockholms universitets riktlinjer för disciplinärenden finns under Under utbildningen/Fusk och plagiat.

  • Kontakt

    För att dina frågor ska hamna hos rätt person vänd dig till Koordinator för examensarbeten vid frågor som rör kursinformation och registrering.

    Kursansvar
    Salim Belyazid
    E-post: salim.belyazid@natgeo.su.se

    Koordinator för examensarbeten
    E-post: exjobb@natgeo.su.se

    Studievägledare, studentexpedition och fler kontakter

    Kontakt