Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Bostadens historia - marknad politik och design i Stockholm 1900-2020

Kursen behandlar hemmet i staden utifrån tre perspektiv: bostadsmarknad, bostadspolitik och fysisk gestaltning av bostäder under 1900- och början av 2000-talet.

För dig som är antagen HT2024

Grattis! Du har blivit antagen till den utbildning du sökt på Stockholms universitet och vi hoppas att du kommer att trivas med dina studier hos oss.

På den här sidan listar vi vad du behöver göra och känna till innan du börjar dina studier.

Följ de instruktioner du fått för att acceptera din plats. 

Mer information på antagning.se

 

Checklista för antagna studenter

  1. Aktivera ditt SU-konto

    Första steget för att kunna registrera dig och få tillgång till universitetets alla IT-tjänster.

  2. Registrera dig på din institution

    Registrering kan ske på olika sätt. Läs noga informationen från din institution nedan.

  3. Ta del av institutionens information

    På den här sidan hittar du det du behöver veta inför starten på din kurs eller ditt program.

Notera

Din plats kan tas tillbaka om du inte registrerar dig och deltar vid eventuellt upprop enligt anvisningarna från institutionen.

Information från institutionen - kurser

Registrering

Det är obligatoriskt att registrera sig på den kurs du ska läsa. Om du inte registrerar dig i tid kommer du att förlora din plats. Du registrerar dig via student.ladok.se genom att logga in med eduID eller din inloggning från antagning.se. Observera att du inte kan logga in med ditt universitetskonto och därför inte kan välja det översta alternativet Inloggning via ditt lärosäte.

Webbregistreringstider
Alla kurser: 2024-08-05 – 2024-08-09

Lärplattform

Alla kurser använder lärplattformen Athena, athena.su.se

Vi använder även verktyget Zoom för undervisning. Information om hur du laddar ned och installerar Zoom hittar du via denna länk: Zoom SU 

Reservantagning

Om du står på reservplats till någon av våra utbildningar och kan erbjudas plats kommer vi att kontakta dig via e-post under vecka 34 och vecka 35 (2024-08-19 – 2024-08-30). Om du inte hört något från oss senast den 30 augusti så innebär det att vi tyvärr inte kan erbjuda dig någon plats på utbildningen.

Övrig information

Information om antagning, ansökan om omregistrering och tillfällig dispens hittar du på Historiska insitutionens hemsida.

Välkomstaktiviteter

Vid terminsstart ordnar vi ett antal aktiviteter – både online och på campus – för att välkomna och introducera dig som är ny student. En av dessa är Välkomstdagen på Campus Frescati som är ett utmärkt tillfälle att bekanta sig med universitetet och andra nya studenter. Programmet riktar sig till alla nya studenter, oavsett ämne, kurs eller program. För dig som är ny student vid Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, arrangeras en motsvarande välkomstdag på Campus Kista.

Information som rör din utbildning får du via din kurs-/programgivande institution.

su.se/valkomstaktiviteter


Hitta hit

Stockholms universitet sträcker sig över en stor yta. Läs om vilka campus som finns och var du hittar din institution, alla undervisningslokaler, lunchställen, bibliotek, läsplatser, mm.

Hitta på campus


Läs mer

Ny student

Under utbildningen

Studenthandboken

Kårer och föreningar

Svartvitt foto. Flera personer håller på att resa en husvägg.
Stadsfullmäktige är närvarande när den tusende småstugan i Stockholm reses på Enskedefältet, Foto: Svenska Dagbladet 1931 via Wikimedia Commons CCBY0

Bostadsfrågan har alltsedan industrialiseringen varit central för utformningen av samhället i alla dessa aspekter. Sverige och Stockholm har haft dramatiska pendlingar under denna historia: från sämsta bostäderna (1900-1930) till flest byggda bostäderna (1940-1990) till dyraste bostäderna (1990-2020) i europeisk jämförelse. Stockholm utgör kursens huvudsakliga perspektiv och är den stad varifrån exemplen hämtas. Men kursen diskuterar och jämför även nationella och internationella vägval för utformning och investeringar i bostäder i storstäder under tidsperioden.

Kursen innehåller moment av seminarier, föreläsningar, diskussioner, analyser av stads- och lägenhetsplaner, exkursioner och fältstudier.

  • Kursupplägg

    Undervisning

    Kursen läses på halvfart under hela period 1. Undervisningen sker dagtid och består av seminarier och exkursioner.

     

    Examination

    Kursen examineras genom en skriftlig inlämningsuppgift.

    För att få godkänt slutbetyg på kursen krävs lägst betyget E på examinationsuppgiften, fullgjorda obligatoriska uppgifter samt fullgjord närvaro om 80 %. Se kursplanen för betygskriterier.

  • Kurslitteratur

    Observera att kurslitteraturen kan ändras fram till två månader före kursstart.