Stockholms universitet
Go to this page on our english site

Praktik i folkhälsovetenskap

Kursen består av praktik inom en folkhälsovetenskapligt relevant verksamhet. Under handledning deltar studenten i det dagliga arbetet på en offentlig myndighet, organisation, företag eller annan arbetsplats som behandlar frågor av betydelse för folkhälsoområdet.

Kursen syftar till att ge studenterna arbetslivserfarenhet samt en förståelse för den professionella rollen inom folkhälsovetenskap. Genom aktivt deltagande i typiska arbetsuppgifter såsom planering, utredning och projektarbete får studenterna möjlighet att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken och utveckla sina färdigheter och förmågor genom tillämpning på relevanta arbetsuppgifter.

Kursen inkluderar även en seminarieserie där studenten a) fördjupar sig i folkhälsovetenskapliga teorier och metoder och använder dessa som grund för att teoretisera och reflektera över sina arbetsuppgifter och praktikens större verksamhet, och b) reflekterar över hur över kunskap och förståelse förvärvad i utbildningen tillämpas under praktiken.

  • Kursupplägg

    Undervisning

    Undervisningen sker i form av seminarier och handledd praktik vid respektive praktikplats. Aktiv närvaro vid seminarierna är obligatorisk.

    Innan praktiken påbörjas skall praktikplatsen, handledaren och en arbetsplan godkännas av kursansvarig. Närvaro och deltagande sker enligt överenskommelse med handledaren på verksamheten.

    Undervisningsspråket varierar beroende på praktikplats.
     

    Kursansvarig lärare

    Lisa Berg

    Examination

    Kursen examineras genom ett en individuell skriftlig praktikrapport, samt genom aktivt deltagande i tre seminarier. Betygssättning sker enligt en tvågradig skala (U=Underkänd, G=Godkänd).

    I kursen är det också ett kurskrav att genomföra en muntlig presentation av sin praktikplats för studenter som läser tredje terminen på kandidatprogram i folkhälsovetenskap. 

    Examinator

    Lisa Berg

  • Kontakt

    Vi är här för att hjälpa dig med dina frågor före, under och efter dina studier vid Institutionen för folkhälsovetenskap.

    Studievägledare
    Utbildningsadministratör
    Studierektor, grund- och avancerad nivå
    Programkoordinator