Athena som pedagogiskt verktyg

Workshop

Datum: måndag 2 december 2024

Tid: 09.00 – 12.00

Plats: Campus Albano, Hus 4 ALC sal 20

Athena kan utnyttjas till så mycket mer än att ladda upp sina dokument i mappar. Det kan vara ett pedagogiskt verktyg för din kursdesign och användas under och mellan undervisningstillfällena. Vid det här tillfället får du inspiration och möjlighet att själv pröva Athenas möjligheter.

Välkommen till en kompetensutvecklande workshop om Athena i undervisning och lärande. För dig som är kursansvarig, eller undervisande lärare vid Stockholms universitet. Ta gärna med dina kurskollegor/arbetslag så ni kan arbeta tillsammans med en kurs.

 

Om workshoppen

I workshoppen uppmärksammar vi hur Athena kan bli tydlig och stringent samt mer transparent för studenterna. Vi reflekterar över hur kursdesignen påverkar lärandet och hur Athenas funktioner kan användas för att stödja studenternas lärprocess. Här tittar vi exempelvis på hur lärsekvenser kan användas som ett sätt att främja ett asynkront lärande. Vi ger även exempel på hur Athena kan underlätta närvarorapporteringen vid seminarier så att du som lärare slipper det momentet. Vi kommer även att ta med aspekter i kursdesignen som stöttar funktionsnedsatta studenter, vilket i sin tur är till gagn för alla studenter.

Under workshoppen får du

  • Ta del av inspirerande exempel av att konkretisera hur Athena kan användas som pedagogiskt verktyg.
  • Med utgångspunkt i egna erfarenheter diskutera olika typer av kursdesign.

Workshopledare är Annelie Gunnerstad, Juridiska institutionen och Annika Käck, Specialpedagogiska institutionen. Workshoppen ges på svenska.

 

Förberedelser    

Ta med en studiehandledning och schema som är relevant för dig att arbeta med under workshoppen. Ni i gruppen väljer ut vilken studiehandledning ni kommer att arbeta utifrån för att testa verktygen.
Förslag på artiklar kommer senare.

Anmälan

Workshoppen vänder sig till all undervisande personal och pedagogiskt ansvariga, oavsett ämnestillhörighet, vid Stockholms universitet. Deltagande är kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat varför vi tillämpar först till kvarn.

Anmäl dig här

Arrangör är Centrum för universitetslärarutbildning (CeUL) som har i uppdrag att verka för och stödja utveckling av undervisning vid universitetet.

Här utvecklar du ditt akademiska lärarskap inom område 5, Kursutvecklare. Du får i workshoppen kunskaper och redskap för att skapa och utveckla kurser och undervisningsformer

Läs mer om det akademiska lärarskapets åtta dimensioner