Instruktion ämnessida

Forskningsämnessidor är en del av forskningskatalogen, som förutom ämnessidor innehåller sidor för projekt och forskargrupper. Det finns sidor för ämnen och sidor för subämnen.

Det finns två typer av ämnessidor: ämnessidor som visar tillhörande subämnen och subämnessidor, som innehåller utförligare information. Ämnen och subämnen tas fram i samråd med institutionerna.

Alla sidor finns på både svenska och engelska; besökaren byter språk genom att klicka på knappen uppe till höger på sidan.

Ämnessidorna ligger centralt på SU-webben, alltså inte under din institutionswebb. Ämnen och subämnen listas automatiskt på su.se och på webbplatser för institutioner som forskar i ämnet. 

Skiss:
Forskningsämne med subämnen centralt (2268 Kb)

 

Du navigerar till projektsidorna via Innehållsträdet i Polopoly. De ligger under Stockholms universitet > Forskning > Forskningsämnen.

Skärmavbild Polopoly
Skärmavbild Polopoly

Under Forskningsämnen har varje ämne en egen mapp. Leta reda på ditt ämne, klicka på det ämne du vill öppna och redigera.

 

Om du vill lägga till eller ändra namnet på ett ämne eller ett subämne, ska du kontakta Serviceportalen. Ämnen och subämnen behöver synkas mellan varandra, mellan institutioner och med hänsyn till teman, och detta hanteras därför centralt.

Varje institution administrerar sina egna forskningsämnessidor på den centrala webben. Ett ämne har oftast endast en ansvarig institution, som då också har ansvaret för ämnessidan. Denna sida presenterar ämnet kort och visar sedan automatgenererade länkar till varje subämne. Inga länkar ska läggas i beskrivningstexten.

 

Fyll i information i ämnesmallen

Innehåll på svenska /engelska

Sidan inleds med kort text som beskriver forskningsämnet så att intresserad allmänhet förstår vad ämnet innebär (mer populärvetenskaplig text). Texten skrivs av, eller stäms av med, institutionens kommunikatör innan den publiceras.

Du fyller i text och bild för både den svenska och den engelska sidan.

Du ska inte lägga in länk till annan sida här, då syftet med den här sidan är att visa vilka subämnen som finns och leda besökaren vidare.

Namn

Listnamnet, syns inte på utsidan.

Titel

Namnet på forskningsämnet. Namnet visas som länk på den centrala områdessidan och på institutionens sida för forskningsämnen.

Ingress

Fyll i en ingress. Rekommenderad textlängd: ca 200 tecken (inklusive blanksteg).

Beskrivning

Beskriver ämnet så att intresserad allmänhet förstår vad vad ämnet handlar om, dvs en mer populärvetenskaplig text. Rekommenderad textlängd: ca 500–540 tecken (inklusive blanksteg).

Bild

Ladda upp och lägg in en bild. Du kan inte välja format på bilden.

Puffar och länkar med subämnen

Subämnets rubrik, ingress och bild visas. Puffarna skapas automatiskt med de subämnen som listats under ämnet. Även subämnen som skapats under annat ämne men även hör hit, kan klistras in och visas här (delat subämne).

På denna sida