Vetenskapsrådet ger bidrag till tre professorer

Vetenskapsrådet har gett bidrag till tre unga professorer vid Matematiska institutionen, Johannes Heiny, Olof Sisask och Sofia Tirabassi. Bidragen kommer göra det möjligt att stärka sina forskargrupper och vidareutveckla sina innovativa forskningsidéer.

Vetenskapsrådet är Sveriges största statliga forskningsfinansiär och ger stöd till forskning av högsta kvalitet inom alla vetenskapsområden. VR ger regeringen råd om forskningspolitik och arbetar för att forskningen ska komma till nytta i samhället.

Vetenskapsrådet ger bidrag till tre professorer
Vetenskapsrådet har gett anslag till tre unga professorer vid Matematiska institutionen. Från vänster: Olof Sisask, Sofia Tarabassi och Johannes Heiny.

Titeln på Sofia Tirabassis project är "Generisk försvinning och karakterization av halvabelska varieteater". Hon kommer att anställa en doktorand tills hösten 2024, platsannonsen kommer ut i början på våren. 

Läs mer om Sofia och hennes arbete genom att följa denna länk

Titeln på Johannes Heiny’s project är "Högdimensionella extremvärden och strukturer för slumpmatriser". Han uppmuntrar den som är intresserad av en doktorand- eller postdoktortjänst att höra av sig till honom. 

Läs mer om Johannes och hans arbete genom att följa denna länk

Titeln på Olof Sisask’s project är "Additiv struktur via slumpmässiga urval". Han kommer att anställa en doktorand tills hösten 2024, platsannonsen kommer ut i början på våren. 

Läs mer om Olof  och hans arbete genom att följa denna länk