BIG:s kansli färdigrenoverat

BIG:s kansli har nu genomgått en total renovering och personalen har flyttat tillbaka till fräscha lokaler.

 

Uppskjuten renovering

Det hela började redan för ett år sedan. Då hade man bestämt att kansliet skulle målas om och i juni flyttade personalen över till föreläsningssalen E314 mittemot för att ge plats för målarna.

Ett stort rum fullt av skrivbord och högar med papper och saker. Två personer jobbar mitt i röran.
Kansliet tillfälligt i E314 i juni 2022. Foto: Margareta Ohné.

Men när alla möbler tagits bort blev det uppenbart att lokalerna var i ett bedrövligt skick och att det inte räckte med en förskönande ommålning av väggarna. Faktum är att inget väsentligt underhåll hade gjorts i lokalerna sen de byggdes 1985. Så personalen fick helt sonika flytta tillbaka till sina slitna rum i väntan på bättre tider.

Väldigt smutsigt och slitet linoleum golv.
Golvmatta från 1985 som den såg ut i juni 2022. Foto: Margareta Ohné.
 

Nästan allt är nytt

 mars i år var det äntligen dags för den stora totalrenoveringen! Kansliets personal fick återigen ta sitt pick och pack och flytta, nu till olika lokaler på D3. I slutet av maj blev arbetet klart och man fick flytta tillbaka till rejält uppfräschade lokaler.

Korridor där det pågår renovering, skyddspapper på golvet, byggställning och sladdar som hänger.
Renovering pågår i april 2023. Foto: MArgareta Ohné.

Alla rum har nu fått nya mattor, ny belysning och nya undertak och alla snickerier, dörrar och väggar har målats. El och ventilation har renoverats och fönster och persienner servats. En del av de gamla möblerna har däremot behållits – de som inte var från 1985 – men det kommer att bli vissa kompletteringar av möblemanget. I samband med renoveringen passade BIG också på att skapa ett nytt mötesrum genom att rum 311 som i många år har varit studievägledarmottagning gjordes om till ett stort konferensrum.

Det som en besökare mest lägger märke till på det nya kansliet är nog ändå att vissa fondväggar har målats i annan färg än vitt. Men det ser man bara om man går in i rummen! Det nya mötesrummet har till exempel fått en stor fondvägg i lugnande grönt.

Leende kvinna sitter framför bokhylla i rum med rosa fondvägg.
Alexandra Balogh trivs med sin nya rosa fondvägg. Foto: Margareta Ohné.